1. Inloggen Usermenu
 2. Contact
 3. English
Menu

Menu

 1. < Vorige bericht
 2. Terug naar overzicht
 3. Volgende bericht >

Rode pijlObservatiewagen Politie Rotterdam uitgerust met geavanceerd video systeem

04 juli 2014
Voor observatie bij grote evenementen als voetbalwedstrijden maar ook voor de reconstructie van ongevallen en delicten beschikt de politie Rotterdam sinds dit voorjaar over een geavanceerde observatiewagen uitgerust met zeven beveiligingscamera’s. De observatiewagen wordt gebruikt door de ‘voetbal eenheid’ van de Politie Eenheid Rotterdam. De observatiewagen is ontwikkeld door Inter Visual Systems en Carrosseriefabriek Veth, de camera’s zijn geleverd door VSS Nederland.

Camera’s
Op de observatiewagen zijn zeven camera’s gemonteerd waaronder vier HD-SDI camera’s en twee PTZ HD-SDI camera’s. Deze HD-SDI camera’s, geleverd door VSS Nederland, zijn eenvoudig in bediening en installatie en zorgen voor de benodigde gedetailleerde beeldweergave.

De Grundig GCH-K0326V is een vandaalbestendige dome, die viermaal op de observatiewagen is gemonteerd. De dome heeft een resolutie van 2.2 megapixels, een Sony Exmor CCD met progressive scan, een mechanisch IR Filter en 28 IR leds. Deze eigenschappen creëren een hoge kwaliteit beeldweergave voor zowel lichte als donkere omstandigheden. Tevens beschikt deze camera over functies als WDR, HLC, DNR, ATW en de SMART IR regeling.

Daarnaast zijn er twee VSS VCD-P6010HD PTZ camera’s geïnstalleerd op de observatiewagen. Deze vandaalbestendige HD-SDI camera’s hebben een resolutie van 1080P. Door de hoge resolutie in combinatie met een 20 x optische zoom wordt op grote afstanden geen detail gemist. Hierdoor kan vanuit de observatiewagen op grote afstand de focus op eventuele incidenten worden gericht. De wisser voor de lens, de waterbestendigheid (IP66) en de 30 IR leds met een lichtbereik van 200 meter maken de camera’s bruikbaar onder vrijwel alle licht- en weersomstandigheden.

Techniek
De camerabeelden die door de observatiewagen worden gemaakt worden opgenomen met iCWS van Inter Visual Systems. Dit schaalbare opslagsysteem is opgebouwd uit vier servers die 8 kanalen gedurende 24 uur full HD kunnen opnemen. Het streamen van de live beelden naar de politiemeldkamer gaat via het 3G/4G netwerk en via een satelliet uplink.

Ontwikkeling
‘Als distributeur van camera’s en videosystemen zijn wij altijd bezig met onze productontwikkeling zodat wij bij projecten als deze een kwalitatief hoogwaardig product aan kunnen bieden’ aldus Peter Fredriks mede eigenaar van VSS Nederland. ‘Wij zien het dan ook als een compliment dat onze partners ons voor dit speciale project als toeleverancier van de camera’s hebben gekozen.’ 

Informatie
Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling via info@vssnederland.nl of +31 38 428 94 20.   

Lees meer over de totale inrichting van de observatiewagen op de website van Inter Visual Systems 
 

Gallery

Merken

 1. Eneo
 2. Network Optix
 3. camSAT
 4. Provision-ISR
 5. SeeEyes
 6. Altron
 7. Hanwha Techwin
 8. Vivotek